Hukema 
Entertainment

Vengaboys

Biografie Vengaboys

Het begon met twee dj’s: Danski en Delmundo, die geïmproviseerde en illegale strandfeesten organiseerden vanuit hun versleten schoolbus. Tijdens hun tour langs de Spaanse kust en Ibiza tussen 1992 en 1997 voegden ze vier dansers-cum-zangers Roy, Denice, Kim en Robin toe om de DJ-sets op te fleuren. Hun groeiende reputatie inspireerde hen om een ​​stap verder te gaan en een eigen platenlabel te beginnen en platen te produceren.
De eerste internationale hit van de Vengaboys, “Up & Down”, werd uitgebracht in maart 1997 en werd al snel een top 5-hit in Europa voordat het zijn weg naar de VS bereikte. Up & Down, uitgebracht op het legendarische label Strictly Rhythm, regeerde in de clubs van kust tot kust en stormde naar de nummer één op de Billboard Dance Chart. Hun debuutalbum heeft de toepasselijke titel “Greatest Hits!” en behaalde de gouden status in de Verenigde Staten. In datzelfde jaar werden ze genomineerd voor de MTV Best Breakthrough Award.
Zeven top10 en twee nummer één-hits
En dat was nog maar het begin. Multi-platina popdanshits zoals ‘We Like To Party!’, ‘Boom Boom Boom Boom!!’ en ‘We’re going to Ibiza’ werden losgelaten op het nietsvermoedende publiek. Daarmee Scoorde ze zeven top10 en twee nummer één-hits in de Britse top 40. Bovendien bereikte het de top van de hitlijsten in meer dan 40 landen, waaronder Duitsland, India, Spanje, Zuid-Afrika, Thailand, Polen, Australië, Mexico en meer.
En de hits bleven maar komen; ‘Shalala lala’, ‘Kiss (When the sun don’t shine)’, ‘Uncle John From Jamaica’ werden allemaal solide top 5-hits over de hele wereld. In feite werd IEDERE Vengaboys-single die werd uitgebracht een Britse Top 40-hit…
Boekingen Vengaboys
Om het succes met de fans te vieren, organiseerde de groep een enorme World Tour door Europa, de Verenigde Staten, Australië, Azië, Japan en Zuid-Amerika. Toen besloot het team om het een tijdje stop te zetten.
In 2007 hervormde de groep zich en begon aan wat nu bekend staat als hun “Non-stop World Tour”.